Sidebar

20
Pet, Lis

Bez obzira na vaš savršeni životopis, motivacijsko pismo i izvježbane odgovore i pitanja za poslodavce, na razgovoru za posao izglede vam mogu uništiti detalji za koje niste bili svjesni da su tako važni.

Pregovaranje je nešto što svakodnevno radimo. To je proces kada se dvoje ili više ljudi udruži kako bi radilo na stvari koja im donosi zajedničku dobit. Pregovaramo kada želimo dobiti povišicu, popust, kada započinjemo život sa partnerom…

Što želim od svog života? To je pitanje koje svi postave sebi u nekom trenutku svog života. Drugima je potreban život da to otkriju. Lako je ostati pri onome što nam je poznato i što radimo sa lakoćom.

Umjesto da stalnu negativu koja je prisutna oko nas promijenimo u pozitivno razmišljanje mi se vječito žalimo, stalno nam nešto ne odgovara, uvijek su nam političari krivi, a oni koji su uspješni sigurno su imali dobre veze.

Reagiramo brže nego što mislimo. Mozak obrađuje neverbalne signale u petini sekunde, mnogo brže nego verbalne. Ne dozvolite da vaši nesvjesni signali šalju pogrešnu poruku. Bizlife.rs donosi nekoliko savjeta kako da izbjegnete ove „suviše lake“ greške.

U posljednje vrijeme sve češće viđaju se i čuju skraćenice koje predstavljaju određena radna mjesta, odnosno pozicije. Možda ste čuli – "On je CEO", trebalo vam je malo vremena da se sjetite da je taj netko izvršni direktor. Kod nekih drugih skraćenica, kao što su CAO, CIO ili CTO možete samo pitati – "Molim?"