Sidebar

22
Uto, Svi

Radite posao kojega ne volite? Posljedice su poražavajuće!

Korisni savijeti
Typography

Loš posao je onaj koji je dosadan, ispod vještina koje zaposleni posjeduje ili posao koji je nestabilan.

Treba raditi posao koji voliš – to nije fraza, već činjenica koju potvrđuje i sve više istraživanja.

Još jedna studija objavljena na ovu temu pokazuje kako nekvalitetan posao može imati daleko veće posljedice na zdravlje i opšti osjećaj nezadovoljstva od nezaposlenosti, prenosi Harpers Bazaar.

Istraživanje definira loš posao kao onaj koji je dosadan, ispod vještina koje radnik posjeduje ili kao posao koji je nestabilan.

“Osobe koje su si pronašle optimalno zaposlenje pokazale su značajan napredak svog mentalnog zdravlja u odnosu na osobe koje su ostale nezaposlene no, osobe koje su pronašle zaposlenje lošije kvalitete pokazale su značajno pogoršanje mentalnog zdravlja u odnosu na one koji su ostali nezaposleni”, kaže autor studije Peter Butterworth.

Tijekom provođenja istraživanja, radna su mjesta uspoređena po psihosocijalnim elementima: u kojem stupnju nude kontrolu, slobodu i raznolikost. Naime, rezultati su pokazali da upravo psihosocijalni kvalitet radnog mjesta određuje koliko je zaposleni sretan.

Ako mislite da ste ‘zaglavili’ na pogrešnom poslu, ne očajavajte već razmislite o alternativama i polako počnite pripremati teren za prelazak na bolji posao.