Sidebar

22
Uto, Svi

Kako da ispričate priču tako da uspjeh bude zajamčen

Korisni savijeti
Typography

Priča je kao papir u koju ćete upakovati sve ono što radite. U modernom dobu brendovi se natječu sa trendovima. Natječete se sa svim stvarima koje se događaju u vašem životu. Vjerojatno je prvo pitanje koje sebi postavite, što učiniti kako biste skrenuli pažnju na svoj brend? Da budete primjećeni, a ne ignorirani.

Prvo što bi trebalo shvatiti prilikom pokretanja vašeg biznisa, VI STE SAMI. Stojite sami nasuprot svijetu koji nema vremena za još jedan brend. Ono što vam je potrebno za pokretanje biznisa i promoviranje ličnog brenda ste vi, vaše ideje i priča o vama i vašim idejama.

Priča vam nije potrebna onda kada imate dovoljno novca da možete zakupiti medijski prostor, besplatnu radnu snagu, kada imate veze i poznanstva, a ono što vam je sigurno potrebno i bez čega ne možete je sreća. Sreća je vrlo bitan faktor u životu svakoga. Zapravo to znači da morate biti spremni da iskoristite priliku kada iskrsne. Spremnost je ono bez čega ne možete započeti, a ni ući u priču.

PRIČA je mehanizam. Dakle, potrebna vam je dobra priča o biznis planu. Prvo pitanje koje ćete sebi postaviti : „Zašto radim sve ovo?“ Zapitajte se koja je svrha postojanja vašeg brenda. Zamislite da vaš brend umre, zašto bi nedostajao ljudima? Morate imati jasnu viziju zašto to radite. Da bi vaš brend u svakoj sekundi živio svoju priču i imao svoju svrhu, morate definirati točno što vaša priča govori i što vaša priča radi.

Svako ko ima tvrtku ima i priču, ako zna kako da tu priču ispriča. To mogu biti i „ljudske priče“, o tome koliko ste se namučili da opstanete, da dođete do nečega, koje ste sve padove prošli. Toliko toga možete ispričati.

Još jedno pitanje od kog zavisi vaš uspjeh, odnosno uspjeh vašeg biznisa ili brenda, ko vam je neprijatelj? Odgovor na ovo pitanje nije konkurencija. Najveći neprijatelj vam može biti neznanje. Samo onda dok činite ljude srećnima uz pomoć proizvoda, možete imati uspjeha.

Vaše ideje ćete predstaviti svijetu na osnovu vaše priče. A vaša priča je srž tri stvari: istina za publiku, istina vezana za vaš brend i istina za proizvod. Slobodno pričajte o mukama kroz koje ste prošli dok niste došli do krajnjeg proizvoda, onog koji želite da plasirate.

Na kraju svi će pamtiti priču i fraze, to je ono što ljudima iz nekog razloga uvijek ostane u mislima i sjećanju.