Sidebar

21
Sri, Velj

Od jedne od dominantnih poljoprivrednih kultura u Bosni i Hercegovini 70-ih godina prošlog stoljeća, duhan je postao kultura kojom se danas bave rijetki. Zbog zatvaranja duhanskih stanica, Hercegovina je ostala bez službenog mjesta za zakonit otkup ove industrijske biljke.

U Zagrebu će se u četvrtak održati konferencija "Iskustva Poljske u pregovaračkim procesima i važnost regionalnih operativnih programa za razvoj regija" u organizaciji Hrvatske zajednice županija i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Zemlje okruženja, uključujući BiH, dogovorile su osnivanje nove tvrtke za realizaciju projekta Jonsko-jadranskog plinovoda, kojim će se energent dopremati iz Azerbejdžana.

Kompanija Hennes & Mauritz (H&M), koja je dugo vremena bila najvrednija švedska tvrtka, izgubila je drastično na vrijednosti nakon godine lošeg poslovanja i skandala.

Tvrtke Eko sir Puđa iz Livna i Zlatna kap iz Tešnja dobitnice su zlatne i srebrne medalje na festivalu sira koji se od 17. do 17.veljače održao u Beogradu, priopćio je tim USAID/Sweden FARMA II projekta.

Međunarodna agencija za ocjenu državnog (suverenog) kreditnog rejtinga Moody's Investors Service potvrdila je kreditni rejting BiH koji glasi "B3 sa stabilnim izgledima", priopćeno je iz Centralne banke BiH.

Tvrtka Violeta postaje regionalni lider u sve većem broju segmenata tržišta. Prema novim informacijama, Violeta je lani stekla znatan udjel u Sloveniji kada je riječ o proizvodima za pranje rublja i suđa, čime je zadala glavobolju međunarodnim igračima kao što su “Procter & Gamble” i “Henkel”, piše BiznisInfo.

Američka kompanija Coca – Cola iskazala je gubitak u četvrtom kvartalu 2017. zbog rasta iznosa porezne obaveze na 3,6 milijardi dolara, što je posljedica nedavno usvojenih izmjena poreznog zakona u SAD.