Sidebar

20
Pet, Lis

Iz Vanjskotrgovinske komore BiH pozivaju da odmah počne dokapitalizacija Konzuma i da Federalna vlada usvoji zakonske propise koji bi zaštitili dobavljače, dok iz Federalne vlade naglašavaju da je u toku pojačan nadzor finansijskih tokova Agrokorovih kompanija u našoj zemlji, izvijestila je FTV.

Eksplozivni rast robne marke Daniel Wellington je izvanredna priča. Za manje od pet godina švedski poduzetnik Filip Tysander doveo je svoju kompaniju koja se bavi proizvodnjom satova sa prometa od 0 do 170 milijuna dolara.

Više od deset godina čitamo najave o gradnji elektrana koje bi u BiH iskoristile nemjerljivi potencijal vjetra. Elektroprivreda HZ HB prva je prešla s riječi na djela i na zapadnoj granici Bosne i Hercegovine, u Tomislavgradu, privodi kraju radove na izgradnji Vjetroelektrane Mesihovina.

Domaća proizvodnja mlijeka i mliječnih proizvoda u Bosni i Hercegovini u petogodišnjem razdoblju 2012. – 2016. godina zadržala je stabilnost proizvodnje i ostvaruje blagi porast, navodi se u analizi koju je usvojilo Vijeće ministara BiH.

Bosna i Hercegovina je prije deset godina mogla dati koncesiju na kompletan Koridor 5c, budući da je bilo zainteresiranih, a napravljena je i studija. No, ideja je izdahnula jer su nadležnosti države prenesene na entitete, točnije, formirane su Autoceste u oba entiteta.