Sidebar

16
Pon, Srp

Ericsson Nikola Tesla i HT Mostar potpisali sporazum o suradnji sa Sveučilištem u Mostaru

Vijesti
Typography

Sporazum o suradnji u području informacijske i komunikacijske tehnologije sklopili su u srijedu Sveučilište u Mostaru i Ericsson Nikola Tesla s HT Eronetom.

Sporazum su na Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru potpisali rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić, predsjednica Ericssona Nikole Tesle mr. sc. Gordana Kovačević i predsjednik Uprave HT Eroneta Vilim Primorac.

Tim povodom, rektor Tomić je istaknuo kako je potpisivanje sporazuma s kompanijom Ericsson Nikola Tesla i HT Eronetom za Sveučilište izuzetno važno jer je jedan od strateških koraka SUM-a suradnja sa privrednicima.

– Ovim istovremeno implementiramo naš koncept društvene integracije. Rezultat suradnje će zasigurno biti povećanje istraživačkih kapaciteta, podizanje na višu razinu postojećih studija i mogućnost pokretanja novih studijskih programa sukladno potrebama tržišta rada – objasnio je rektor.

Ciljevi sporazuma su ostvarivanje suradnje i zajedničkih interesa u znanstvenoistraživačkoj djelatnosti, transferu znanja i transferu tehnologije te sveučilišnom obrazovanju u području informacijske i komunikacijske tehnologije, a u svrhu zajedničkog stvaranja inovativnog društva znanja.

Primorac je naglasio kako vjeruje da će ova pozitivna priča u budućnosti iznjedriti nove ideje i nove zajedničke projekte, na zadovoljstvo svih strana.

Predsjednica Ericssona Nikole Tesle Kovačević je istaknula kako je kompanija – lider u razvoju informacijsko komunikacijske tehnologije, sada s posebnim naglaskom na petu generaciju mobilnih mreža (5G), konstantno orijentirana na inovacije, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Sveučilišta u Mostaru.

biznisinfo