Sidebar

24
Ned, Lip

Građani izrazili nezadovoljstvo zbog poskupljenja goriva

Vijesti
Typography

Iako je bilo planirano da blokada prometnica traje jedan sat, kako saznaje Oslobođenje, promet se u glavnom gradu BiH, normalizirao.

Kako je i bilo najavljeno građani glavnog grada BiH - Sarajeva u znak protivljenja poskupljenju goriva blokirali su saobraćajnicu na Marijin Dvoru.

Kako saznajemo, na teren je izašao i veliki broj policajaca MUP-a KS, koji kako tvrde očevici, popisuju tablice zaustavljenih vozila.

Osim u Sarajevu, svoje nezadovoljstvo izrazili su i građani Tuzle, a Tuzlarije.net uživo su emitirali situaciju na ulicama toga grada.

I građani Zenice te Visokog pridružili su se protivljenju poskupljenja goriva, koje je jučer u 17 sati počelo u mnogim gradovima u BiH.

Vozači u Banjoj Luci danas su na kružnom toku koji vodi prema Kneževu, Jajcu, Gradišci u 17 sati blokirali promet u znak protesta zbog visokih cijena nafte i naftnih derivata.

Osim putničkih automobila u blokiranje ove raskrsnice uključili su se i kamioni.

Blokiran je bio i put M-17. I to, tačnije, kako javlja N1, u mjestu Šije, na putu između Doboja i Žepča.

Dok su mnogi građani zaustavljali svoja vozila, građani Mostara, nisu izrazili svoje nezadovoljstvo. Naime, kako javlja naš dopisnik, u Mostaru nijedno vozilo nije bilo zaustavljeno.

Podsjetimo, treće poskupljenje goriva u ovoj godini izazvalo je nezadovljstvo građana cijele BiH koji su danas u 17 sati odlučili blokirati prometnice diljem BiH.

poslovator/akta