Sidebar

24
Ned, Lip

Hrvatski Orbico kupuje tvrtku sa godišnjim prometom od par stotina milijuna eura’

Vijesti
Typography

Vlasnik i predsjednik Nadzornog odbora Orbico grupe i vjerojatno najbogatiji građanin Hrvatske Branko Roglić, najavio je kupovinu kompanije „koja ima godišnji promet od više stotina milijuna eura“ te ulazak u Bjelorusiju, koja će biti 20. država u kojoj Orbico posluje.

Rekao je da je njegova kompanija europski lider što se tiče distribucije kozmetike i robe široke potrošnje.

Otkrio je da bi Orbico već ove godine premašio dvije milijarde eura godišnjeg prometa, a do 2021. taj promet bi trebao preći tri milijarde.

Roglić je najavio i gradnju marine te akviziciju nekog manjeg hotela.

– Prošle je godine Orbico grupa imala prihod od 1,94 milijarde eura. Ove godine ćemo zaokružiti prihod na dvije milijarde eura. Imamo tvrtke u 19 zemalja, a uskoro ulazimo u Bjelorusiju, znači dvadesetu zemlju. Zapošljavamo 6.000 ljudi. Imamo vozni park od 2.200 automobila – rekao je Roglić za Privredni vjesnik, prenosi Novac.hr.

On je rekao da planiraju rast od 10-ak posto godišnje, a vjeruje će do 2021. godine doseći tri milijarde eura prihoda. Rast će organski, a imat će i neke akvizicije.

– Sada imamo u vidu jednu akviziciju, ali zbog dogovora s partnerom još nećemo izlaziti u javnost. Mogu reći da se radi o firmi na području Srednje i Jugoistočne Europe koja ima godišnji promet od više stotina miliona eura. U ovom trenutku ne mogu reći više – kazao je Roglić.

biznisinfo