Sidebar

16
Pon, Srp

Jednoglasno podržana nagodba u Agrokoru

Vijesti
Typography

Privremeno vjerovničko vijeće jučer je jednoglasno podržalo nagodbu vjerovnika Agrokora.

To se dogodilo nakon što se predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković sastao jutros s vanrednim povjerenikom u Agrokoru Fabrisom Peruškom i njegovom zamjenicom Irenom Weber te predstavnicima Privremenog povjerilačkog vijeća i Udruženja dobavljača, izviejstila je TV N1.
Nakon izglasavanja, nagodba ide na Trgovački sud koji mora u roku od pet do 15 dana sazvati ročište na kojem će se održati završno glasanje na kojem dvije trećine povjerilaca s priznatim potraživanjima i onima s kojima imaju pravo glasa moraju prihvatiti nagodbu.

"Ovaj proces je bio izrazito uspješan za Hrvatsku", prokomentirao je postizanje nagodbe premijer Andrej Plenković.
Iz Adrisa su poručili da nagodba povjerilaca Agrokora nije ni pravedna ni poštena, dodavši da će vrijeme pokazati koliko je takva nagodba u hrvatskom nacionalnom interesu.

Marica Vidaković, prokuristica u Krašu, kazala je kako ne smatra da je posao gotov, ali je najteži dio urađen.
"Sada je na redu implementacija i privođenje kraju procesa. Očekujemo da kompanija počne normalno funkcionirati", kazala je.
Ona je iskazala zahvalnost hrvatskoj Vladi kazavši "da je bila politička hrabrost izaći s ovakvim zakonskim okvirom".

"Premijer je morao hazardirati da bi zaštitio hrvatsko gospodarstvo", rekla je prokuristica Kraša, koja se takođe u ime dobavljača zahvalila i bivšoj ministrici gospodarstva Martini Dalić.

indikator