Sidebar

16
Pon, Srp

Direktor Binga: Do kraja godine otvaramo još pet tržnih centara u BiH

Vijesti
Typography

"Do kraja godine planiramo otvoriti četiri do pet velikih tržnih centara. Prvi od njih planiran je u Živinicama, zatim Jajcu, te još nekoliko gradova", kazao je u izjavi za medije Edin Ibeljić, direktor Binga.

Dodaje da će svi biti građeni po uzoru na Bingo City Centru Tuzla čije se proširenje planira u idućoj godini, te da im je cilj da svaki grad ima po jedan Bingo City Centar.

"Naši tržni centri su u početku bili prilagođeni narodu i vremenu u kojem živimo. Sada moramo sustizati svjetske standarde, tako da svi naši centri zadovoljaju takve kriterije i već sada razmišljamo na podizanju istih", naglasio je Ibeljić.

Otvaranje novih centara znači i nova upošljavanja, a upravo je u toj kategoriji kompanija Bingo d.o.o. Tuzla dobila laskavo priznanje "Kristal Soli 2017 – Najuspješnija kompanija TK po broju novouposlenih radnika u 2017. godini" u kategoriji velika preduzeća.

Sa više 180 poslovnica u i blizu 7.000 zaposlenih Bingo je postao najveći maloprodajni lanac u BiH.

Grupaciju Bingo danas čini 11 tvornica i 9 tvrtki drugih djelatnosti čime je osim trgovinske djelatnosti Bingo postao i proizvodni gigant na ovim prostorima.

Za uspjeh koji Bingo danas ima zaslužna je vizija vlasnika Senada Džambića koji je od 1993. godine do danas uspjeva da zadrži tim ljudi oko sebe koji je od početka nepromijenjen.

"Uspjeli smo sačuvati tim, brend i tržište i prvi smo trgovački lanac koji je ostvario prihod veći od milijardu KM", zaključuje Ibeljić.

poslovator/akta